1

ΕΦΥΓΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΟΝΤΖΟΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Λεωνίδα Μπόντζου, που πέθανε σε ηλικία 81 ετών.
Ο Λεωνίδας Μπόντζος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, χωρίς όμως να μπορέσει να αποφοιτήσει λόγω της Κατοχής. Την περίοδο αυτή πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των κατακτητών. Για τη δράση του αυτή τιμήθηκε από την πολιτεία με το αργυρό αριστείο ανδρείας και με το χρυσό μετάλλιο Εθνικής Αντίστασης 1941-45.
Υπήρξε μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Εθνικής Αντίστασης 1941-44.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στην εφημερίδα “Ακρόπολις” και στη συνέχεια εργάστηκε στην “Απογευματινή”, στον “Ελεύθερο Κόσμο”, στην “Ελευθεροτυπία”, στην “Πρώτη”, στην ΕΡΤ ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης και στην “Ραδιοτηλεόραση”. Το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του εργάστηκε ως σκιτσογράφος ενώ παράλληλα εικονογράφησε πολλά βιβλία και ασχολήθηκε με τη ζωγραφική θρησκευτικών εικόνων και την αγιογραφία.
’νθρωπος ευγενής με ήθος και αρχές απολάμβανε την αναγνώριση και το σεβασμό από τους συναδέλφους του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και ολόκληρος ο δημοσιογραφικός κόσμος συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία.
Η κηδεία του Λεωνίδα Μπόντζου θα γίνει τη Δευτέρα, 1η Αυγούστου, στις 11 το πρωί, από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.