1

«ΕΦΥΓΕ» Ο ΜΑΡΝΗΣ ΣΚΟΥΝΤΡΙΔΑΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναγγέλλει με λύπη την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Μάρκου-Μάρνη Σκουντριδάκη, ο οποίος έφυγε χθες σε ηλικία 80 ετών.

Ο Μάρκος-Μάρνης Σκουντριδάκης, γεννήθηκε το 1933 στην Αθήνα. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1957 στην εφημερίδα «ΩΡΑ». Στη συνέχεια εργάστηκε ως συντάκτης και αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», «ΒΡΑΔΥΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ», «ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ», «ΤΟ ΒΗΜΑ», στα περιοδικά «ΕΙΚΟΝΕΣ», «ΦΑΝΤΑΣΙΑ», «ΧΟΜΠΥ», «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», και «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ενώ διετέλεσε Διευθυντής και Διευθυντής σύνταξης στις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», «ΒΡΑΔΥΝΗ» και στο ΑΠΕ.

Επιπλέον, υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης-Ειδήσεων της ΕΡΤ και της ΕΤ-1, ενώ υπήρξε κειμενογράφος και δημιουργικός Διευθυντής σε πολλές διαφημιστικές εταιρείες.

Ο Μάρκος-Μάρνης Σκουντριδάκης διέγραψε μια σημαντική πορεία στο χώρο της δημοσιογραφίας καθώς διετέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντικό στέλεχος σε εφημερίδες, στο ΑΠΕ και την τηλεόραση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την κόρη του Αλίκη, μέλος επίσης της ΕΣΗΕΑ, τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που διέγραψε μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα.

Η κηδεία του Μάρκου-Μάρνη Σκουντριδάκη θα γίνει σήμερα Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013 στις 15.30 στο Νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ