1

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Νικήτα Ορφανίδη, ο οποίος χάθηκε χθες σε ηλικία 82 ετών.

Ο Νικήτας Ορφανίδης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1929, όπου σπούδασε Φιλολογία και Ιστορία της Τέχνης, ενώ μιλούσε Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά και Ιταλικά.

Την επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε πολύ νωρίς, το 1948, από την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» της Αλεξάνδρειας. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Ανατολή», «Κήρυξ», «Σφίγξ», καθώς επίσης και στο περιοδικό «Ελληνικοί Ορίζοντες» της Αλεξάνδρειας. Το 1952 έρχεται στην Αθήνα και ξεκινάει τη συνεργασία με την εφημερίδα «Βήμα», ως συντάκτης ύλης και συντάκτης του εξωτερικού δελτίου. Στην ίδια εφημερίδα συνέχισε να εργάζεται ως υγειονομικός και ασφαλιστικός συντάκτης έως το 1983, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είχε υπάρξει επίσης συνεργάτης των περιοδικών «Μόδα, «Ταχυδρόμος», «Οικονομική-Ασφαλιστική», «Υγεία του Λαού», κ.ά.

Ο Νικήτας Ορφανίδης υπήρξε ένας ευπρεπής, σοβαρός και καλός συνάδελφος, ο οποίος εργάστηκε με ήθος και αξιοπρέπεια.

Η κηδεία του Νικήτα Ορφανίδη θα γίνει αύριο Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011, στις 16.30, από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ