1

“Έφυγε” ο Νίκος Γιαννακάς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Νίκου Γιαννακά, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών.

Ο Νίκος Γιαννακάς γεννήθηκε στην Παραβόλα Αγρινίου το 1921. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1945 σε εφημερίδα της Πάτρας απασχολούμενος στο εργατικό ρεπορτάζ. Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Εθνικός Κήρυκας» και «Αθηναϊκή», ως ελεύθερος ρεπόρτερ, διορθωτής και υπεύθυνος ύλης. Με το ίδιο αντικείμενο απασχολήθηκε σε διάφορες αθηναϊκές εφημερίδες έως το 1980, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Νίκος Γιαννακάς άσκησε τη δημοσιογραφία με ήθος, σεμνότητα και επαγγελματική συνέπεια. Υπήρξε πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, καθώς ήταν ευγενής, γλυκός και καλοσυνάτος άνθρωπος που κέρδιζε τη συμπάθεια όλων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται θερμά την οικογένεια και τους οικείους του.

Η κηδεία του Νίκου Γιαννακά θα γίνει αύριο Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 στις 15.30 στο Νεκροταφείο Βύρωνα.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ