1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Νίκου Καρρά, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 86 ετών.

Ο Νίκος Καρράς γεννήθηκε στον Πόρο το 1922. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, γράφτηκε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, όμως, δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, γιατί πήρε μέρος στην Αντίσταση κατά των κατακτητών μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ και αργότερα σαν καπετάνιος του ΕΛΑΣ.

Το 1948 συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και στη συνέχεια εξορίζεται έως το 1962. Μετά την αποφυλάκισή του και παράλληλα με την πολιτική του δράση, ξεκινάει τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την «Αυγή» ως συντάκτης στο εξωτερικό δελτίο. Μετά την επιβολή της δικτατορίας, διαφεύγει τη σύλληψη και δραπετεύει στο εξωτερικό.

Έπειτα από την πτώση της δικτατορίας το 1974, επιστρέφει στην Αθήνα και εργάζεται στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και την «Ελευθεροτυπία». Επίσης, επανεγγράφεται στο ΕΜΠ και ολοκληρώνει τις σπουδές του το 1977. Ο Νίκος Καρράς μιλούσε αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ρωσικά.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Μαρία, την κόρη του και συνάδελφο Ελένη και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο, ο οποίος διακρίθηκε σ΄ όλη του τη ζωή για τους κοινωνικούς του αγώνες ενώ παράλληλα υπηρέτησε την ελληνική δημοσιογραφία με ευθύνη, ήθος και αγωνιστικότητα.

Η κηδεία του Νίκου Καρρά θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Απριλίου, στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 3 μ.μ..