1

“Έφυγε” ο Νίκος Κριτσωτάκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Νικόλαου Κριτσωτάκη, ο οποίος απεβίωσε χθες, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Νίκος Κριτσωτάκης γεννήθηκε στους Αστρακούς της επαρχίας Πεδιάδας στο Ηράκλειο Κρήτης και, αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ηράκλειο, μετέβη στην Αθήνα και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία. Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ» και ακολούθως στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» και «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» καλύπτοντας το αθλητικό, το ναυτιλιακό και το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Στην συνέχεια και μέχρι τη συνταξιοδότησή του,  ειδικευόμενος, πλέον, στο αθλητικό ρεπορτάζ, απασχολήθηκε σε πολλά δημοσιογραφικά Μέσα και συγκεκριμένα στις εφημερίδες «ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ», «ΦΙΛΑΘΛΟΣ», «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στον τηλεοπτικό σταθμό «ΤΗΛΕΤΩΡΑ» και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΑ-ΣΠΟΡ. Κατείχε διευθυντικές θέσεις στα έντυπα «Ο Έλληνας Διαιτητής», «Χρυσή Στήλη», «Προπόραμα» και στον τηλεοπτικό σταθμό «TVΠειραιά». Διετέλεσε, επίσης, υπεύθυνος γραφείου τύπου του ΟΤΕ, της ΔΕΘ και του ΟΠΑΠ.

Ο Νίκος Κριτσωτάκης υπήρξε σεμνός και ακέραιος άνθρωπος. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ζήλο και εργατικότητα, σεβόμενος πάντοτε την επαγγελματική δεοντολογία και την αντικειμενικότητα στην ενημέρωση. Σε όλο του τον επαγγελματικό βίο επέδειξε ήθος και συναδελφικότητα και για το λόγο αυτό ήταν πολύ αγαπητός σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Διέγραψε μία λαμπρή επαγγελματική πορεία και άφησε το προσωπικό του στίγμα στον αθλητικό Τύπο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγο, την κόρη του και τους λοιπούς οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Η κηδεία του Νίκου Κριτσωτάκη θα γίνει αύριο Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015, στις 2 μ.μ., από το Γ’ Νεκροταφείο Νίκαιας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ