1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΠΛΑΚΟΣ

          

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του δημοσιογράφου Νίκου Τσιπλάκου, που πέθανε χθες, έπειτα από μακρά ασθένεια σε ηλικία 58 ετών.

Ο Νίκος Τσιπλάκος γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά το 1951 και σπούδασε στην Πάντειο Σχολή.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» το 1975 και εργάστηκε εκεί ως συντάκτης ύλης μέχρι το 1981, οπότε μετακινήθηκε στην εφημερίδα «Έθνος». Υπήρξε το 1988 διευθυντής σύνταξης στις «24 Ώρες», το 1989 διευθυντής στον ραδιοσταθμό « Super fm » και ένα χρόνο αργότερα διευθυντής έκδοσης στην εφημερίδα «Κέρδος». Το 1997 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ημερησία», όταν η εφημερίδα πέρασε στον όμιλο Μπόμπολα. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στο «Βήμα» μέχρις ότου συνταξιοδοτήθηκε πρόωρα λόγω της ασθενείας του.

Ο Νίκος Τσιπλάκος υπήρξε ένας διακεκριμένος δημοσιογράφος, αλλά και ένας σεμνός και σπουδαίος άνθρωπος, ευγενής, ευαίσθητος και διακριτικός. Έφυγε ενώ είχε να δώσει ακόμη πολλά στην ελληνική δημοσιογραφία. Ήταν αγαπητός στους συναδέλφους και θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν, εργάστηκαν μαζί του και τον συναναστράφηκαν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και αποχαιρετά έναν έντιμο και άξιο συνάδελφο που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Νίκου Τσιπλάκου θα γίνει αύριο, Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009, στις 4 το απόγευμα στο Νεκροταφείο Παπάγου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ