1

ΕΦΥΓΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Παναγιώτη Σκοπελίτη, ο οποίος πέθανε χθες σε ηλικία 84 ετών.

Ο Παναγιώτης Σκοπελίτης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1927. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1952 από την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» της Μυτιλήνης. Το 1959 ήρθε στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» και στη συνέχεια στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» και στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ», καθώς και στο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ», στην αρχή ως μεταφραστής και στη συνέχεια γράφοντας αναγνώσματα. Επίσης συνεργάστηκε με τα περιοδικά «ΡΟΜΑΝΤΖΟ», «ΒΕΝΤΕΤΑ» και ήταν επιμελητής των εκδόσεων «ΚΛΑΣΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ».

Ο Παναγιώτης Σκοπελίτης εκτός από τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία είχε και πλούσιο συγγραφικό έργο. Μερικά από τα έργα του είναι: «Το Μυστικό του Γαλάζιου Βράχου», «Τα Σύνορα του Ονείρου», «Οι δύο όψεις», «Τα πλοκάμια της Μέδουσας» κ.ά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και συλλυπείται θερμά τη μονάκριβη κόρη του Χρύσα.

Η κηδεία του Παναγιώτη Σκοπελίτη θα γίνει σήμερα, Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011, στις 14.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Ισιδώρου του Β’ Νεκροταφείου.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ