1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Σταύρου Παπαϊωάννου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών.

Ο Σταύρος Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1919 στο Γαλαξίδι Παρνασσίδος. Ήταν πτυχιούχος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Σταύρος Παπαϊωάννου υπηρέτησε για περισσότερα από 60 χρόνια την δημοσιογραφία. Τα  πρώτα είκοσι χρόνια εργάστηκε αποκλειστικά σε ημερήσιες πολιτικές εφημερίδες και κυρίως στην εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα όπου, μέχρις ότου η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της, την 21η Απριλίου 1967, ήταν προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ. Το 1969 συμμετείχε στην εκδοτική ομάδα  της πρωτοποριακής, αν και βραχύβιας ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Χρήμα», ως αρχισυντάκτης. Μετά τη διακοπή της εφημερίδας επικεντρώθηκε στο οικονομικό περιοδικό «Επιλογή», το οποίο είχε ιδρύσει και στο οποίο η συμμετοχή του ήταν ενεργή ως το τέλος.

Συμμετείχε σε δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές και έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις για το δημοσιογραφικό του έργο, μεταξύ των οποίων και βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Σταύρος Παπαϊωάννου υπήρξε, εκτός από διακεκριμένος συνάδελφος, άνθρωπος με ήθος, ευσυνειδησία, ευγένεια και εργατικότητα.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά τον συνάδελφο, ο οποίος με την παρουσία του λάμπρυνε το δημοσιογραφικό λειτούργημα και ιδιαίτερα την οικονομική δημοσιογραφία ενώ με τη συμπεριφορά του υπήρξε παράδειγμα μίμησης για τους συναδέλφους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2009 στις 11.30 π.μ. από τον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα στο Παγκράτι. Η ταφή του Σταύρου Παπαϊωάννου θα γίνει στο Κοιμητήριο Γαλαξιδίου.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ