1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΤΑΚΗΣ ΜΠΟΣΔΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου, Τάκη (Παναγιώτη) Μπόσδα, ο οποίος χάθηκε απρόσμενα από ανακοπή καρδιάς, προχθές το βράδυ, σε ηλικία 62 ετών.

Ο Τάκης Μπόσδας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, έδειξε αμέσως το ενδιαφέρον του για τη δημοσιογραφία και από πολύ νέος άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Εξπρές». Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες «Αυγή», «Πρωινή Ελευθεροτυπία», «Το Βήμα» και στο περιοδικό «Ποντίκι». Ήταν, επίσης, αρχισυντάκτης στα περιοδικά «Αθηνόραμα» και «Αγορά». Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του εργάστηκε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Απασχολήθηκε κατά κύριο λόγο ως συντάκτης ύλης με ευθύνη στις οικονομικές σελίδες. Συνεργάστηκε, επίσης, με την ΕΡΤ σε πολιτιστικές εκπομπές και σε εκπομπές για την παλιά Αθήνα.

Ο Τάκης Μπόσδας είχε ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε μέλος της Ε.Δ.Α. και εν συνεχεία μέλος του Συνασπισμού. Ήταν, επίσης, επί χρόνια εκλεγμένο μέλος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Τα τελευταίο διάστημα ασχολήθηκε με τη συγγραφή ενός βιβλίου, αυτοβιογραφικού χαρακτήρα, το οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβε να εκδώσει.

Ο Τάκης Μπόσδας ήταν ένας αγαπητός συνάδελφος, ευγενής και διακριτικός. Ως άνθρωπος υπήρξε έντιμος, ιδεαλιστής και ασυμβίβαστος. Στη δημοσιογραφική του πορεία διακρίθηκε για το ήθος και την ευσυνειδησία του.

Η κηδεία του Τάκη Μπόσδα θα γίνει μεθαύριο Τρίτη, 10 Μαρτίου, στις 4 το απόγευμα, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο και συνάδελφο, που τίμησε τη δημοσιογραφία.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ