1

“ΕΦΥΓΕ” Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΕΜΕΛΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του δημοσιογράφου Θεόδωρου Δεμελή, ο οποίος, σε ηλικία 65 ετών, έφυγε από τη ζωή, σήμερα τα ξημερώματα, μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεία του επί πέντε εβδομάδες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του «Ερρίκος Ντυνάν».

Ο Θεόδωρος Δεμελής γεννήθηκε το 1943 στα Λυρά Μονεμβάσιας Λακωνίας και, αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, φοίτησε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.

Τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του ξεκίνησε στην τοπική εφημερίδα «Δημότης του Πειραιά» και στη συνεχεία στην εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ». Από την έναρξη της κυκλοφορίας της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», το 1983, εργάστηκε ως επικεφαλής του ναυτιλιακού ρεπορτάζ, μέχρι τη συνταξιοδότησή του στα τέλη του 2007. Εργάστηκε, ακόμη, στον τηλεοπτικό σταθμό « MEGA », στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Ο Θεόδωρος Δεμελής διακρίθηκε για το ήθος, τη συναδελφικότητα και τον επαγγελματισμό του. Ήταν ιδιαίτερα κοινωνικός και αγαπητός στο περιβάλλον του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την κόρη του και συνάδελφό μας Ματίνα Δεμελή, τον δίχρονο γιο του Παναγιώτη-Κωνσταντίνο και τους λοιπούς οικείους του. Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που υπηρέτησε με συνέπεια τη δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Θεόδωρου Δεμελή θα γίνει στη γενέτειρά του, Λυρά Μονεμβάσιας, αύριο Τετάρτη, 28 Μαΐου 2008, στις 3 μετά το μεσημέρι.
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στο σωματείο «Η καρδιά του παιδιού».

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ