1

“Έφυγε” ο Βαγγέλης Μαλαξιανάκης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Ευάγγελου Μαλαξιανάκη, ο οποίος απεβίωσε χθες, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία 62 ετών.

Ο Βαγγέλης Μαλαξιανάξης γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα και σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο ΤΕΙ Αθηνών.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1976 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στην οποία παρέμεινε έως το 1981, απασχολούμενος ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα «Έθνος» (1981-1995), στην εφημερίδα «Τα Νέα» (1996-1999) και το 1999 επανήλθε στην «Ελευθεροτυπία» όπου παρέμεινε έως το 2011, οπότε συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Βαγγέλης Μαλαξανιάκης είχε πηγαίο ταλέντο και συνέβαλε δημιουργικά στην αναβάθμιση του σχεδιασμού των σελίδων των εφημερίδων, όπου εργάστηκε. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία πιστός στις αρχές της, με συνέπεια και επαγγελματισμό. Διέθετε αστείρευτο χιούμορ και μόνιμη τη διάθεση να βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής. Υπήρξε αγαπητός συνάδελφος και θα μείνει αξέχαστος σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένειά του και τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο.

Η κηδεία του Βαγγέλη Μαλαξιανάκη θα γίνει αύριο Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου στις 13.30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στην Ανάβυσσο Αττικής.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ