1

“Έφυγε” ο Χάρης Παπαγεωργίου

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του παλαίμαχου αθλητικού συντάκτη, συναδέλφου Χαρίλαου (Χάρη) Παπαγεωργίου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, χθες το βράδυ, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1936 στην Αθήνα. Με τη δημοσιογραφία άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά το 1965, στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή», στο αθλητικό ρεπορτάζ, το οποίο αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος σε όλη τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας.

Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες,  όπως η «Νέα Πολιτεία», η «Αθηναϊκή», η «Ελευθερία», η «Αθλητική Ηχώ», το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», η «Απογευματινή», η «Ώρα για ΣΠΟΡ» και η «Μεσημβρινή», από όπου συνταξιοδοτήθηκε, ωςεπικεφαλής του αθλητικού τμήματος.

Στην μακρά και επιτυχημένη πορεία του στον αθλητικό χώρο, συνέδεσε το όνομά του με το ρεπορτάζ των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, τα οποία κάλυψε επί σειρά ετών.

Ο Χάρης Παπαγεωργίου ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, με αβίαστο χαμόγελο και πηγαίο χιούμορ, προσηνής και ευγενικός. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με ήθος και αφοσίωση, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε δάσκαλος για πολλούς νέους συναδέλφους, τους οποίους στήριξε και καθοδήγησε στα πρώτα επαγγελματικά τους βήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του, ιδιαιτέρως την αγαπημένη του κόρη, συνάδελφο Φωτεινή Παπαγεωργίου και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο. 

Η κηδεία του Χάρη Παπαγεωργίου θα γίνει το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11 π.μ. στο Κοιμητήριο Νέας  Σμύρνης.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ