1

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΕΛΕΝΗ ΒΛΑΧΟΥ»

Για πέμπτη φορά προκηρύσσεται εφέτος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας το ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου». Αρχής γενομένης από το 2003 , το βραβείο «Ελένη Βλάχου» απονέμεται ανά διετία σε ένα δημοσιογράφο με διακεκριμένη παρουσία στα ελληνικά μέσα για να τιμήσει τις εξαιρετικές επιδόσεις στον τομέα της ειδησεογραφικής κάλυψης διεθνών και κυρίως ευρωπαϊκών θεμάτων.

Το βραβείο περιλαμβάνει ένα ταξίδι στη Γερμανία στα πλαίσια του επίσημου προγράμματος επισκεπτών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ καθώς και δωρεάν διετή πρόσβαση στις υπηρεσίες του πρακτορείου ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν άρθρα δημοσιογράφων, τα οποία δημοσιεύθηκαν σε ελληνικά έντυπα μέσα, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένων και των blogs ) σε ημερομηνία μεταγενέστερη της λήξης υποβολής άρθρων από τον προηγούμενο διαγωνισμό (5/5/2009). Τα μέσα ενημέρωσης μπορεί να είναι τόσο πανελλαδικής, όσο και τοπικής εμβέλειας. Ιδιαιτέρως ενθαρρύνεται η συμμετοχή νέων δημοσιογράφων στον διαγωνισμό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα (μέγιστη υποβολή πέντε δημοσιευμάτων ανά διαγωνιζόμενο) πρέπει να υποβληθούν στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Τμήμα Τύπου της Πρεσβείας (κα Σαμψωνίδου) στο τηλ. 210-7285225 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr-100@athe.diplo.de .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ