1

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για την πρωτοφανή και κατάφωρα αντισυνταγματική απόφαση του Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, να απαγορεύσει την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις δικαστικές αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να κλειδώσει το γραφείο που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι στον ’ρειο Πάγο και να αλλάξει τις κλειδαριές.
Η αυθαίρετη αυτή συμπεριφορά του επικεφαλής της δικαστικής εξουσίας, τραυματίζει καίρια αυτό το ίδιο το δικαίωμα στην ενημέρωση και την ελευθεροτυπία, που αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους της Δημοκρατίας.
Ενέργειες σαν αυτή του κ. Κεδίκογλου, που δεν υπήρξαν ούτε στις πιο μαύρες μέρες της ιστορίας αυτού του τόπου, υποδηλώνουν μια αυταρχική αντίληψη, η οποία δεν αρμόζει στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι «η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης». Και αυτή την «ψυχή» οι δημοσιογράφοι και η Ένωση θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο που διαθέτουν, ακόμη και αν η ηγεσία της Δικαιοσύνης σταθεί απέναντί τους.