1

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦ. “Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΠΕΛ, της ΕΦΕ και της ΕΠΠΕΑ (όσον αφορά στις τρεις τελευταίες σε ένδειξη συμπαράστασης των λοιπών) διαμαρτύρονται έντονα για την παράνομη και καταχρηστική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η εργοδοσία της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ», καθώς δεν έχει καταβάλει τις αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου, που εργάζονται για την έκδοση της εφημερίδας «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις που εκδίδεται (“ TIVO ”, “Δίφωνο”, “ Informer ”) από το τέλος Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Επειδή παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τόσο των εργαζομένων όσο και τις δικές μας, αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί στα οριζόμενα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την εργατική νομοθεσία.

Επειδή η υπομονή των εργαζομένων και η ανοχή των σωματείων μας απέναντι στην κακοπιστία της εργοδοσίας έληξε.

Επειδή καμία θετική εξέλιξη ως προς τα αιτήματά μας δεν έχει υπάρξει από την εργοδότρια εταιρεία.

Για το λόγο αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών τους Συνελεύσεων, κηρύσσουν νέα απεργία από 06.00 π.μ. της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, συντακτών περιοδικού τύπου, διοικητικών υπαλλήλων, των τεχνικών τύπου και των εργαζομένων στο πρακτορείο ΕΥΡΩΠΗ Α.Ε. (μόνο για τη διανομή του ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ) που εργάζονται στην εφημερίδα με τίτλο «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις που εκδίδεται (“ TIVO ”, “Δίφωνο”, “ Informer ”). Από την απεργία εξαιρούνται οι υπάλληλοι λογιστηρίου μόνον όμως για εργασίες που αφορούν στην πληρωμή των εργαζομένων

Με την απεργία που έχουμε κηρύξει ζητάμε:

  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους δημοσιογράφους, συντάκτες περιοδικού τύπου, διοικητικούς υπαλλήλους και τεχνικούς τύπου που εργάζονται στην εφημερίδα «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις που εκδίδει η εργοδότρια εταιρεία (“ TIVO ”, “Δίφωνο”, “ Informer ”)
  • Την τήρηση των ΣΣΕ και της εργατικής νομοθεσίας

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

 

 

Με την παράκληση να αναρτηθεί, δημοσιευθεί και μεταδοθεί.