1

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Την καταβολή επιδόματος χιλίων (1.000) ευρώ, σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους του καταλόγου της ΕΣΗΕΑ, αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης και προσαύξηση ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του κάθε δικαιούχου, τροποποιώντας προηγούμενη απόφασή του, ώστε να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση του θέματος.

Οι σχετικές προϋποθέσεις προβλέπονται από την πάγια διαδικασία που περιλαμβάνεται στον κανονισμό, που είχε εγκρίνει το Δ.Σ. και εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ.

Αποφασίστηκε επίσης να σταλεί επιστολή στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα ΜΜΕ, κ. Κώστα Γκιουλέκα, ώστε να επισπευσθεί η προκήρυξη για τις κενές οργανικές θέσεις δημοσιογράφων, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, στις οποίες κατά προτεραιότητα να προσληφθούν, λόγω ειδικής μοριοδότησης, συνάδελφοι από τον κατάλογο ανέργων της ΕΣΗΕΑ.

Σχετικό είναι και το διάβημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα για ανάλογο χειρισμό στη στελέχωση των ΜΜΕ (τηλεόραση, ραδιόφωνο, portal ), με συναδέλφους από τον κατάλογο ανέργων της ΕΣΗΕΑ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ