1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2014 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥΑντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναχώρησε σήμερα Τετάρτη, 18 Ιουνίου για την Κύπρο, προκειμένου να επισκεφθεί τα σχολεία των χωριών Φαρμακά Καμπιού στη Λευκωσία και Ριζοκάρπασου στην κατεχόμενη Καρπασία, τα οποία η ΕΣΗΕΑ έχει υιοθετήσει με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της από το 2000 και το 2004 αντίστοιχα.

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, αντιπροσωπεία της Ενώσεως επισκέπτεται τα κυπριακά σχολεία, προσφέροντας με κάθε τρόπο τη στήριξή της, δίνοντας χαρά και δώρα στα παιδιά.

DSC_0843Ειδικά στο Ριζοκάρπασο, στο μοναδικό χωριό των κατεχομένων όπου ζει Ελληνισμός και όπου η κυπριακή κυβέρνηση κατάφερε να λειτουργήσει το ελληνικό σχολείο με χίλιους κόπους, η επίσκεψη της ελληνικής δημοσιογραφικής αντιπροσωπείας δημιουργεί πάντοτε μεγάλη συγκίνηση και αποτελεί ιδιαίτερο στήριγμα για τους κατοίκους και τα παιδιά του χωριού.

Από την πρώτη κιόλας φορά, οι Έλληνες Δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν την αξία της προσφοράς τους και τη σημασία της παρουσίας τους εκεί, ένοιωσαν την αγάπη των μικρών και των μεγάλων εγκλωβισμένων και ήταν πάντοτε παρόντες, δίνοντας ξεκάθαρο το μήνυμα της στήριξης του κυπριακού Ελληνισμού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Κύπρο, η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου και τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β’.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ