1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Θέματα που έχουν σχέση με τις ραγδαίες μεταβολές στον τομέα της απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και με εξειδίκευση των επιπτώσεων στο δημοσιογραφικό κλάδο, συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση της Ελληνίδας Επιτρόπου κ. Αννας Διαμαντοπούλου με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε τα γραφεία της Ενωσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της, για την αμφίδρομη ενημέρωση με τους θεσμικούς φορείς, σε ζητήματα που συνδέονται με τις νέες ευρωπαϊκές πολιτικές, μετά την υπογραφή της συνθήκης του Αμστερνταμ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισήμανε τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες δημοσιογράφοι σχετικά με τις συνθήκες απασχόλησης, τις αμοιβές, την κοινωνική ασφάλιση και άλλα εργασιακά θέματα, υπογραμμίζοντας την αταλάντευτη θέση του για εφαρμογή των ΣΣΕ και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Η Επίτροπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα γενικότερα ζητήματα απασχόλησης, την ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου επικοινωνίας για τα ευρωπαϊκά θέματα με την ανάπτυξη κοινωνικού διαλόγου αλλά και στην ανάγκη κατοχύρωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, στην κατεύθυνση μιας ενιαίας αντιμετώπισης σε κοινοτικό επίπεδο.