1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, υπό τον Πρόεδρό του Δημήτρη Τρίμη, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιάννη Ιωαννίδη, μετά από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημοσιογράφων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ έθιξε:

  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά τις εξελίξεις στη χώρα και την υπαγωγή της στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ.
  • Τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει το άρθρο 99, το οποίο στην ουσία προστατεύει τους εργοδότες έναντι των υποχρεώσεών τους προς τους εργαζόμενους.
  • Τις επαναλαμβανόμενες αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές και στην ουσία έχουν οδηγήσει στην κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
  • Την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης στις εργατικές διαφορές και ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης.
  • Τη μεταβίβαση τίτλων ΜΜΕ σε εξωχώριες εταιρίες ( off shore ), την ίδια ώρα, που οι εργαζόμενοι παραμένουν στην αρχική εταιρία απλήρωτοι και χωρίς κανένα δικαίωμα.
  • Την κατάργηση του Νόμου για την αστική ευθύνη του Τύπου.
  • Την προστασία των δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή και την προστασία από την συκοφαντική δυσφήμηση.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης έδειξε απόλυτη κατανόηση στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και παραδέχθηκε τα τεράστια προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης. Το υπουργείο αντιμετωπίζει θετικά την τροποποίηση των κατωτάτων ορίων αποζημίωσης για αστική ευθύνη, ενώ ακολούθησε ενδελεχής διάλογος σχετικά με τις προϋποθέσεις, τις οποίες θα πρέπει να έχει ο κάτοχος του δημόσιου αγαθού μιας συχνότητας. Τέλος, συζητήθηκε η κατάσταση στο διαδίκτυο και τα πολύπλευρα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν οι πολίτες και οι δημοσιογράφοι στην ψηφιακή εποχή.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ