1

ΕΣΗΕΑ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ Ν1178/81

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατ’ επανάληψη έχει τονίσει την επιτακτική ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος νόμου 1178/81 για την αστική ευθύνη του Τύπου, ο οποίος αντί να λειτουργεί ως μέσο άμεσης και ουσιαστικής επανόρθωσης και αποκατάστασης του «θιγέντος» από κάποιο ΜΜΕ, γίνεται «φίμωτρο» κατά της ελευθερίας του τύπου και «μπαμπούλας» για τους συναδέλφους, που τολμούν να ασκήσουν κριτική.
Η δικαστική απόφαση κατά των συναδέλφων Κώστα Γκόντζου, Κώστα Τσαγκαράκη και Κώστα Πιτιακούδη, -διευθυντή, διευθυντή σύνταξης και αρχισυντάκτη αντίστοιχα της εφημερίδας «Derby Sρorts»- αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της οξύτητας του προβλήματος.
Το ΔΣ της Ένωσης :
• Ζητεί για άλλη μία φορά από τους αρμόδιους υπουργούς, προς τους οποίους έχει στείλει σχετική επιστολή, να ενεργήσουν αμέσως για την τροποποίηση της τυποκτόνου διάταξης όπως ισχύει σήμερα.
• Διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσής του δημοσιογραφικού λειτουργήματος από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
• Συμπαραστέκεται στους συναδέλφους και
• Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προάσπιση της Συνταγματικά κατοχυρωμένης ελευθερίας του Τύπου, που διώκεται για άλλη μία φορά στο πρόσωπό των συναδέλφων.