1

ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ BBC ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΑ ΕΞΗΣ

Τετράωρη στάση εργασίας (12μμ – 4μμ) κήρυξε την Τετάρτη το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να λάβουν μέρος.
Η ΕΣΗΕΑ κάλεσε επίσης όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου και Ακαδημίας έξω από τα γραφεία της ένωσης.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Πάνος Σόμπολος, μίλησε για πρωτοφανή κρίση στο χώρο της ενημέρωσης. ΣΤΑΣΗ

Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της στάσης εργασίας δεν μεταδόθηκαν ειδησεογραφικές εκπομπές, ούτε ζωντανές ούτε ηχογραφημένες ούτε εκπομπές σε επανάληψη με δημοσιογραφικό περιεχόμενο.

Επίσης, δεν μεταδόθηκαν εκπομπές από τρίτους (εκφωνητές ή παρουσιαστές, συνεργάτες τακτικούς ή έκτακτους, παραγωγούς) με δημοσιογραφικό περιεχόμενο.

Παράλληλα, δεν μεταδόθηκαν σχόλια για την κίνηση στους δρόμους, ειδήσεις από τα χρηματιστήρια Αθηνών και εξωτερικού, οικονομικές ειδήσεις, αθλητικοί αγώνες και δελτία καιρού.

Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ διαμαρτύρονται για την απώλεια θέσεων εργασίας και την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Παράλληλα, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.