1

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού “ΑΝΤΕΝΝΑ” οδήγησε σε αυτοκτονία έναν πολίτη, ο οποίος κατηγορήθηκε για διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο τηλεοπτικός φακός, υπό το πρόσχημα της ενημέρωσης του κοινού, μετατρέπεται σε εισαγγελέα, δικαστή και δήμιο, πριν επιληφθούν τα αρμόδια κρατικά όργανα και αποφανθούν τα ταγμένα από το Σύνταγμα και τους νόμους όργανα για την απονομή της δικαιοσύνης.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, ότι όσα συμβαίνουν στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης – και δη σε ορισμένες εκπομπές τύπου “ριάλιτι σόου” – ξεπερνούν κάθε όριο. Επισημαίνει τη μεγάλη ευθύνη των ιδιοκτητών και των διευθυντών των τηλεοπτικών σταθμών και των δημοσιογράφων, που είναι επικεφαλής αυτών των εκπομπών, για την εξαχρείωση στην οποία οδηγούν. Και καλεί όλους τους δημοσιογράφους να μην εμπλέκονται σε παρόμοιες αθλιότητες και να αντιστέκονται αποφασιστικά σε κάθε παραβίαση των αρχών της δεοντολογίας, που οδηγεί σε καταρράκωση την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. επισημαίνει τις ευθύνες της πολιτείας και την καλεί να εξοπλίσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με όλες τις απαραίτητες αρμοδιότητες και τα μέσα προκειμένου να εκτελεί αποτελεσματικά το έργο του.