1

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Το πρόσφατο επεισόδιο, κατά την επιστροφή της ποδοσφαιρικής ομάδος του Ολυμπιακού από τη Νορβηγία, για το οποίο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. προέβη σε έρευνα προς πολλές κατευθύνσεις, κατέδειξε για μια ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα της βίας, που, δυστυχώς, είναι βασικό χαρακτηριστικό σε αθλητικούς χώρους.

Είναι, πλέον, αποδεδειγμένο, ότι ο καλλιεργούμενος φανατισμός από μεγαλοπαράγοντες και οργανωμένες ομάδες οπαδών, επενεργούν ευθέως λογοκριτικά, τόσο κατά τη λήψη της τηλεοπτικής εικόνας όσο και στην προσπάθεια των δημοσιογράφων να επιτελέσουν το έργο τους.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α.:

1. Καλεί τους συναδέλφους, που πράγματι εργάζονται κάτω από σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες, να επιδείξουν αποφασιστικότητα στην παρουσίαση των γεγονότων, προασπίζοντας, αν χρειαστεί, την υποχρέωση των εικονοληπτών να καταγράφουν τις οποιεσδήποτε εκτροπές, που αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στα γήπεδα.

2. Θεωρεί, ότι είναι υποχρέωση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων, η πλήρης και από κάθε πλευρά κάλυψη των εργαζομένων, αλλά και η εξασφάλιση με κάθε μέσον των προϋποθέσεων απρόσκοπτης λειτουργίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

3. Αποδοκιμάζει με δριμύτητα την απόκρυψη κασέτας με το επεισόδιο στο αεροδρόμιο από συνεργάτη του “STAR CHANNEL” και καλεί τους συναδέλφους να προασπίζονται την ελευθεροτυπία σε κάθε περίπτωση.

4. Προγραμματίζει, σε συνεργασία με τον Π.Σ.Α.Τ., αλλά και άλλους φορείς, σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων για την αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους.