1

Η ΔΟΔ ζητεί την ενίσχυση των Παλαιστινίων Δημοσιογράφων

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), με μια συγκινητική έκκληση του Προέδρου του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων, ζητεί την ενίσχυσή τους μέσω του Διεθνούς Ταμείου Ασφαλείας της ΔΟΔ. Η ΕΣΗΕΑ έχει ήδη προχωρήσει σε οικονομική ενίσχυση του Ταμείου και καλεί όσους συναδέλφους το επιθυμούν να πράξουν το ίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 17 Νοεμβρίου έως σήμερα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

 

Αναλυτικά, η επιστολή της ΔΟΔ έχει ως εξής:

«ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

 Προς τις Ενώσεις – μέλη της ΔΟΔ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από έξι εβδομάδες πολέμου στη Γάζα, η κατάσταση γίνεται καταστροφική για τους Παλαιστίνιους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης. Έως τις 17 Νοεμβρίου, τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου. Σήμερα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Παλαιστινίων Δημοσιογράφων (PJS) Nasser Abu Baker απηύθυνε μια συγκινητική έκκληση προκειμένου να βοηθήσει δημοσιογράφους και εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης στη Γάζα. Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=bf-fu5OGIfc

Ο πρόεδρος του PJS ενθαρρύνει όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης της Γάζας να συνεχίσουν τη δουλειά τους, να συνεισφέρουν στο Διεθνές Ταμείο Ασφάλειας της ΔΟΔ, το οποίο θα διαβιβάσει δωρεές απευθείας στο PJS για τη χρηματοδότηση περαιτέρω βοήθειας. Λειτουργώντας μέσω των ενώσεων-μελών της, η ΔΟΔ είναι ο μόνος διεθνής οργανισμός που παρέχει βοήθεια μέσω των ίδιων των δημοσιογραφικών ενώσεων. Οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ και αυτό είναι δυνατό μόνο με την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας. Εκτιμούμε την αλληλεγγύη σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σας καλούμε να κοινοποιήσετε το βίντεο με την έκκληση του Nasser, την ανακοίνωση της ΔΟΔ (https://www.ifj.org/fr/salle-de-presse/nouvelles/detail/category/communiques-de-presse/article/palestine-give-now-to-keep-gazas-cameras-rolling) και την ανάρτηση στο ιστολόγιο της ΔΟΔ (https://www.ifj.org/media-centre/blog/detail/category/israel-gaza-conflict/article/ifjblog-generosity-from-journalists-unions-is-required-to-keep-cameras-rolling-in-gaza) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και στα μέλη σας.

Κάθε συνεισφορά και εκδήλωση αλληλεγγύης θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την αλληλεγγύη σας.

Ομάδα ΔΟΔ»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ