1

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ THN ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ.Σ.E.E. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την άγρια εγκληματική επίθεση κατά του Προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Χρήστου Πολυζωγόπουλου και του Επιστημονικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββα Ρομπόλη.
Οι δράστες της απρόκλητης επίθεσης, που σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας από μία ομάδα κουκουλοφόρων, έσυραν έξω από το αυτοκίνητο τον Χρήστο Πολυζωγόπουλο και, αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια, έκλεψαν προσωπικά του αντικείμενα και εξαφανίστηκαν λίγο πριν φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή λόγω και της διαδήλωσης που είχε προηγηθεί.
Τέτοιου είδους εγκληματικές επιθέσεις, οι οποίες είναι καταδικαστέες από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και του συνδικαλιστικού κινήματος. Εξυπηρετούν αντεργατικές μεθοδεύσεις και υπονομεύουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, σε μία περίοδο ολομέτωπης εργοδοτικής επίθεσης κατά των θεμελιωδών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τις αρμόδιες αρχές να ενεργοποιηθούν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, για την προστασία των θεσμών και την εξασφάλιση της λειτουργίας του Δημοκρατικού πολιτεύματος.