1

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ένα χρόνο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, με διαλέξεις και συζητήσεις που διοργανώνονται στην Αίθουσα Γεώργιος Καράντζας της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος), θα εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο η διεθνής κοινή γνώμη ενημερώθηκε κατά την κρίσιμη για την ειρήνη εκείνη περίοδο, αλλά και σε όλες τις περιόδους κρίσεων που γνώρισε και εξακολουθεί να γνωρίζει ο πλανήτης.

Ο διάσημος Αυστριακός συγγραφέας Πέτερ Χάντκε και οι διακεκριμένοι Βρετανοί δημοσιογράφοι Ρόμπερτ Φισκ, Φίλιπ Νάιτλι, Τζον Πίλτζερ και Ηβ-Ανν Πρέντις θα βρίσκονται στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαρτίου, προσκεκλημένοι της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

-Την Τετάρτη, 29 Μαρτίου, στις 11 π.μ. θα μιλήσουν ο Πέτερ Χάντκε και ο Ρόμπερτ Φισκ. Ο γνωστός Αυστριακός συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήματα, ενώ ο διακεκριμένος δημοσιογράφος θα μιλήσει με θέμα “Ο πόλεμος είναι καρκίνος: Ρεπορτάζ από τους “δικούς” μας πολέμους”.

-Την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στις 11 π.μ. θα μιλήσουν ο Φίλιπ Νάιτλι με θέμα “Κοσσυφοπέδιο: Θρίαμβος για τους στρατιωτικούς, καταστροφή για τη δημοσιογραφία”, η Ηβ-Ανν Πρέντις με θέμα “Ο πόλεμος μιας γυναίκας: Η άποψή μου για τον πόλεμο άλλαξε όταν με βομβάρδισε το ΝΑΤΟ” και ο Τζον Πίλτζερ με θέμα “Λογοκρισία δια παραλείψεων: Ο έλεγχος της σκέψης στις ευρισκόμενες σε εμπόλεμη κατάσταση ελεύθερες κοινωνίες”

Παρακαλούνται όσοι από τους συναδέλφους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις και συζητήσεις της διοργάνωσης, να το δηλώσουν στη γραμματεία της Ενώσεως (τηλ. 3632601-4)