1

Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ κ. Α.ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “AVRUPA”

Η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αννα Διαμαντοπούλου με επιστολή της πληροφόρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ότι η έγγραφη καταγγελία της Ενωσης την 1η Δεκεμβρίου 2000 για την επίθεση που είχε δεχθεί η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα “AVRUPA” από τις δυνάμεις κατοχής και από τις δυνάμεις του καθεστώτος Ντενκτάς, διαβιβάσθηκε ήδη στον αρμόδιο για τη Διεύρυνση Επίτροπο κ. Verheugen και διαβεβαιώνει ότι συμμερίζεται την αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου.

Στην επιστολή του προς την κ. Αννα Διαμαντοπούλου το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ είχε επισημάνει μεταξύ άλλων:

“Το Δ.Σ. σας παρακαλεί να αντιδράσετε και να προβείτε σε κάθε ενέργεια που εσείς κρίνετε προκειμένου να δημοσιοποιηθεί και να αντιμετωπισθεί αυτή η πρωτοφανής εκστρατεία κατά της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης.”

Η ίδια επιστολή είχε κοινοποιηθεί και στους: ΔΟΔ – ΕΟΔ – Συμβούλιο της Ευρώπης – Ελληνες μέλη Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – Ελληνίδα Επίτροπο Ε.Ε. – Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου – Ενωση Τούρκων Δημοσιογράφων (Κωνσταντινούπολη) – Ενωση Προοδευτικών Δημοσιογράφων (Αγκυρα).

Η επιστολή – απάντηση της κ. Διαμαντοπούλου έχει ως εξής:

” Κύριο Νίκο Κιάο
Πρόεδρο ΕΣΗΕΑ
Ακαδημίας 20 106 71 Αθήνα

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Ελαβα την από 1ης Δεκεμβρίου επιστολή σας σχετικά με την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Τουρκοκυπριακής εφημερίδας Avrupa και επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι συμμερίζομαι την αγανάκτηση σας. Αντίγραφο της επιστολής έστειλα αμέσως στον αρμόδιο για τη Διεύρυνση συνάδελφό μου κ. Verheugen, ο οποίος και θα δώσει τη συνέχεια την οποία θα κρίνει αναγκαία.
Δεν θα παραλείψω να σας τηρήσω ενήμερο επ’ αυτού.
Με εκτίμηση”