1

Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΣΡ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ Τ/Σ “CHANNEL 9”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την περασμένη Παρασκευή 20/10/06 την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

“Αγαπητέ Πρόεδρε,
Πληροφορηθήκαμε ότι η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού “Channel 9” σας ανακοίνωσε απόφαση της Γ.Σ., σύμφωνα με την οποία προτίθεται να συνεχίσει τη λειτουργία του σταθμού με βάση σχέδιο περιστολής δαπανών.
Σας υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι εδώ και δυόμισι μήνες, το κανάλι συνεχίζει να μεταδίδει μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα, χωρίς ειδήσεις και ζωντανές εκπομπές.
Παράλληλα, οι εναπομείναντες δημοσιογράφοι του σταθμού παραμένουν επί τρεις μήνες σε κατάσταση “ομηρίας”, λαμβάνοντας το 50% των αποδοχών τους, αφού η διεύθυνση τους έθεσε για τρίτη συνεχή φορά σε διαθεσιμότητα, έως τις 13 Νοεμβρίου.
Σημειώνεται ότι από τους περίπου 125 δημοσιογράφους, επί συνόλου περίπου 350 εργαζομένων, παραμένουν στο κανάλι περίπου 20 δημοσιογράφοι (συνολικά εναπομείναντες εργαζόμενοι λιγότεροι από 50).
Παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της διεύθυνσης του σταθμού ότι το κανάλι θα μπορούσε να είναι βιώσιμο και να λειτουργήσει ξανά με τη μείωση του προσωπικού σε περίπου 100 εργαζόμενους, καμία κίνηση επαναλειτουργίας δεν έγινε, όπως άλλωστε επιτάσσει ο νόμος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητούμε να καλέσετε την ιδιοκτησία του σταθμού να τηρήσει τα προβλεπόμενα από το νόμο και να λειτουργήσει το σταθμό με βάση τους όρους αδειοδότησής του, με την “απελευθέρωση” των δημοσιογράφων από την κατάσταση “ομηρίας” και την άμεση μετάδοση ειδησεογραφικών – ενημερωτικών προγραμμάτων”.