1

Η ΕΣΗΕΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ‘ΚΙΤΡΙΝΗΣ’ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Η Ε.Σ.Η.Ε.Α. δεν θα συμμετάσχει στην απονομή των τηλεοπτικών βραβείων “Πρόσωπα του 1997”, που διοργανώνει η εφημερίδα “Έθνος”.

Με λύπη της διαπιστώνει ότι, παρά την αντίθετη ψήφο της εκπροσώπου της, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανέδειξαν στις πρώτες θέσεις ορισμένες από τις εκπομπές και από τα πρόσωπα, που έχουν καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση του κακού προσώπου της τηλεόρασης.

Έτσι κι αλλιώς, η Ε.Σ.Η.Ε.Α. δεν θα έπαιρνε μέρος στην τελετή απονομής των βραβείων, μετά την απαράδεκτη ενέργεια της διεύθυνσης του “Έθνους” να δημοσιεύσει στις 19 Ιουνίου ολοσέλιδη τη φωτογραφία του ανήλικου κοριτσιού, που ενεπλάκη στην πρόσφατη τραγωδία του Αιγίου με την αυτοκτονία του πατέρα του. Όπως είχε στηλιτεύσει το ρόλο της τηλεοπτικής εκπομπής “Κεντρί” του “Αντέννα”, είναι υποχρεωμένη να καταδικάσει και αυτό το κρούσμα κίτρινης δημοσιογραφίας στη συγκεκριμένη εφημερίδα.

Η Ε.Σ.ΗΕ.Α. καλεί όλους τους δημοσιογράφους και του γραπτού Τύπου να αντιστέκονται αποφασιστικά σε κάθε παραβίαση των αρχών της δεοντολογίας.