1

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με θλίψη τον συνάδελφο Ανδρέα Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος, την Κυριακή 20 Μαρτίου, «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών.

Ο Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος γεννήθηκε το 1931 στον Πύργο Ηλείας. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, μετέβη στην Αθήνα όπου σπούδασε στην Πάντειο Σχολή.

Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος το 1960 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και εν συνεχεία εργάστηκε στις εφημερίδες «ΝΙΚΗ» και «ΕΞΠΡΕΣ». Τα τελευταία είκοσι σχεδόν χρόνια της ενεργούς δημοσιογραφικής του δράσης, εργάστηκε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, διαπρέποντας στο ρεπορτάζ αρχιτεκτονικής-πολεοδομίας-περιβάλλοντος, για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ο Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος υπήρξε ένας σημαντικός και ειδικός σε τεχνικά θέματα δημοσιογράφος, ο οποίος κατάφερε να ενημερώνει σε θέματα εξειδικευμένα με απόλυτη σαφήνεια και εύληπτο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητός από το αναγνωστικό κοινό. Ήταν σύζυγος της αείμνηστης συναδέλφου Σούλας Αλεξανδροπούλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την κόρη του Ηλέκτρα και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν εκλεκτό συνάδελφο, από την παλαιά σχολή δημοσιογραφίας, που δίδαξε ήθος και ποιότητα εργασίας.

Η πολιτική κηδεία του Ανδρέα Αλεξανδρόπουλου θα γίνει σήμερα Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, στις 4.30 μ.μ.,  στο Νεκροταφείο Καισαριανής. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να διατεθούν τα χρήματα στην ομάδα υποστήριξης προσφύγων «No Borders». Για πληροφορίες electrismo@gmail.com.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ