1

Η ΕΣΗΕΑ ΕΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μετά τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων πολέμου στο Ιράκ, θεωρεί ότι έχει καταδειχτεί η ανάγκη και η κρισιμότητα για άμεση συνεχή ενημέρωση και αποκάλυψη των αληθινών γεγονότων που συμβαίνουν στην περιοχή. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την παρουσία δημοσιογράφων στο Ιράκ, που διακινδυνεύουν την ίδια τη ζωή τους για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.
Αξίζει έπαινος και τιμή σε όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες συνάδελφοί μας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην εμπόλεμη περιοχή και διακρίνονται για την αντικειμενική ενημέρωση που δίνουν με τις ανταποκρίσεις τους σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτόν τον πόλεμο.
Νεκροί, τραυματισμένοι, κακοποιημένοι από τις δυνάμεις εισβολής, αγνοούμενοι – αυτός είναι ο φόρος που πληρώνουν οι δημοσιογράφοι σε αυτόν τον παράλογο πόλεμο. Είναι η δική τους προσφορά για έναν κόσμο ειρήνης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πιστεύει ότι παρεμβάσεις σαν κι αυτές του υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που ζήτησε την ανάκληση των Ελλήνων δημοσιογράφων, ουσιαστικά αποσκοπούν στην ακύρωση του έργου τους. Πρόκειται για παρεμβάσεις που δίνουν την εντύπωση ότι είναι προϊόν πιέσεων και που με τη σειρά τους δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στις επιχειρήσεις ενημέρωσης.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ πιστεύει ότι η αντικειμενική ενημέρωση -όσο αυτό είναι δυνατόν- της ελληνικής κοινωνίας για τον άδικο και παράνομο πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του Ιράκ δεν πρέπει να σταματήσει. Και αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και ανεπηρέαστοι στην κάλυψη των γεγονότων, επιτελώντας, άλλη μια φορά, το καθήκον τους απέναντι στην αλήθεια και τους πολίτες της χώρας μας.