1

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την τραγωδία με την πύρινη λαίλαπα, που έπληξε ολόκληρη τη χώρα, και είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Εκφράζει την βαθιά οδύνη του για τα ανθρώπινα θύματα και την συμπαράσταση των δημοσιογράφων προς τους πληγέντες.
Το Δ.Σ. συλλυπείται βαθύτατα τους συγγενείς των θυμάτων για την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων, δηλώνει ότι συμπαρίσταται στους κατοίκους των περιοχών και διαβεβαιώνει ότι θα επιδιώξει με κάθε πρόσφορο μέσο την ενίσχυση και ανακούφιση των θυμάτων της εθνικής καταστροφής.
Χαιρετίζει την αυτοθυσία όσων συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φωτιές.
Η ΕΣΗΕΑ οφείλει να εξάρει το αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν οι συνάδελφοι, ενημερώνοντας με ψυχραιμία την κοινή γνώμη για την καταστροφή, επισημαίνοντας, όμως, κυρίως προς τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, την ανάγκη τήρησης του Κώδικα Δεοντολογίας ώστε, σε κάθε περίπτωση, να αποφεύγονται υπερβολές.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ