1

Η ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Oι δημοσιογράφοι της Αθήνας συμμετέχουν μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς και παλεύουν για τη Δημοκρατία, το δικαίωμα στην εργασία, τις ίσες ευκαιρίες και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, με πρόσχημα την κρίση, να υφίστανται άγρια επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους, που είχαν κατακτήσει έπειτα από αγώνες δεκαετιών. Παράλληλα, ο αριθμός των ανέργων είναι πρωτοφανής και σ’ αυτούς προστίθενται εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι, θύματα αδίστακτων εργοδοτών, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, επιδιώκουν να κερδοσκοπούν εις βάρος τους χωρίς καμία αιδώ.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως ενώνει τη φωνή του μαζί με τους δημοσιογράφους όλης της χώρας καθώς και με κάθε εργαζόμενο και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο, προκειμένου να βροντοφωνάξουμε την αντίθεσή μας στις επιδιώξεις των εργοδοτών και των δημιουργών της οικονομικής κρίσης. Διαδηλώνουμε και συμπαραστεκόμαστε σε κάθε συνάδελφο, άνεργο, απλήρωτο και ζητούμε:

  • Πραγματικές αμοιβές και όχι ψίχουλα.
  • Ενημέρωση υπέρ της πατρίδας και των εργαζομένων και όχι προπαγάνδα υπέρ των συμφερόντων

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ