1

Η ΕΣΗΕΑ, Η ΔΟΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων για το σοβαρό τραυματισμό του φωτογράφου Μοχάμαντ Αζ Ζανούν, το περασμένο Σάββατο. Ο ατυχής συνάδελφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μάαν κατοικεί και εργάζεται στην πόλη Ζαϊτούν, όπου τραυματίστηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.
Στην ιστοσελίδα του πρακτορείου περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια ο σοβαρός τραυματισμός του φωτογράφου από τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Στην αρχή δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε στο στόμα και στα δάχτυλα αλλά συνέχισε να φωτογραφίζει με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να στραφούν ξανά εναντίον του τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο στομάχι. Ο φωτογράφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εγχειρίσθηκε και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει τον Ισραηλινό στρατό για τον τραυματισμό του Παλαιστινίου συναδέλφου, ζητώντας από την κυβέρνηση του Ισραήλ και της Παλαιστίνης να εγγυηθούν την προστασία και την ασφάλεια όλων όσων καλύπτουν τα γεγονότα στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν είναι στρατιωτικοί στόχοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ