1

Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ Τ/Σ “ΠΑΤΡΑ TV”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ενώνει τη φωνή του με τις αδελφές Ενώσεις και καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΠΑΤΡΑ TV εφοπλιστή Αδαμάντιου Πολέμη, ο οποίος με μαζικές απολύσεις συντακτών, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού επιχειρεί να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του σταθμού και να απαξιώσει ένα σταθμό, ο οποίος έχει κερδίσει την εκτίμηση των πολιτών στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα.
Η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του ΠΑΤΡΑ TV έχει κοινά χαρακτηριστικά με πλείστες παρόμοιες περιπτώσεις στο χώρο του Τύπου. Συγκεκριμένα εμφανίζονται διάφοροι “επιχειρηματίες”, οι οποίοι, αφού αγοράσουν ή ιδρύσουν ή εισέλθουν σε ένα Μέσο, σε σύντομο χρονικό διάστημα φροντίζουν να το απαξιώσουν και να στείλουν στο δρόμο της ανεργίας τους εργαζόμενους.
Οι προθέσεις τους και οι σκοποί τους είναι άγνωστοι αν και ο καθένας πολλά μπορεί να υποθέσει. Το βασικό ερώτημα, όμως, σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι κατά πόσον οι δημόσιες και οι εποπτικές αρχές λειτουργούν.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μην κρύβονται και να πάρουν θέση, γιατί με τις απολύσεις αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του σταθμού και πλήττεται η πολυφωνία της Ενημέρωσης.
Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στους συναδέλφους μας και στις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις και ζητάμε να μην κλείσει ο ΠΑΤΡΑ TV και να μη χαθεί καμία θέση εργασίας.