1

Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλει τον εκφοβισμό δημοσιογράφου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού σε βάρος του συναδέλφου Βασίλη Σαρημπαλίδη, ο οποίος κατήγγειλε στο Δ.Σ. ότι τις τελευταίες ημέρες δέχθηκε περισσότερες από 100 κλήσεις απειλητικού-υβριστικού περιεχομένου.

Αφορμή για τις απειλές κατά της ζωής του και μελών της οικογένειάς του, που δέχτηκε ο συνάδελφος, αποτέλεσε η αρθρογραφία του σχετικά με απόφαση της Ελλανοδίκου Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος να θέσει εκτός κατάταξης οδηγό αγώνων για χρήση αντικανονικών καυσίμων.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο προστίθεται σε μια ακολουθία παρόμοιων γεγονότων με θύματα αθλητικούς συντάκτες οι οποίοι, υπό όλο και πιο δυσμενείς συνθήκες, καλούνται να πράξουν το καθήκον τους, υπερασπιζόμενοι την ανεξάρτητη και δημοσιογραφικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση πως θα σταθεί αποφασιστικά και αμετακίνητα στο πλευρό του συναδέλφου και θα του παράσχει τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας της Ένωσης.

Ζητεί, δε, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, για τα καταγγελλόμενα του συναδέλφου, ώστε να εξαλειφθούν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία κατ’ επανάληψη έχουμε καταγγείλει.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ