1

Η ΕΣΗΕΑ μαζί με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζουν τη νέα επίθεση Τζιχαντιστών στην Κοπεγχάγη κατά της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώνει τη φωνή του με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για να καταδικάσουν το μακελειό του περασμένου Σαββάτου στην Κοπεγχάγη, με θύματα αθώους πολίτες και στόχο την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου.

Ένοπλος έστρεψε τα πυρά του κατά του πλήθους που βρισκόταν στη συνάντηση ανοιχτού διαλόγου με θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Έκφρασης», όπου συμμετείχαν ο Σουηδός καλλιτέχνης Λαρς Βίλκς, η ζωή του οποίου δέχεται απειλές λόγω των σκίτσων του για τον προφήτη Μωάμεθ και ο Φρανσουά Ζιμεράι, πρέσβης της Γαλλίας στη Δανία, ο οποίος ήταν και ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή του ένας αθώος πολίτης και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

«Οι ευρωπαϊκές δημοσιογραφικές Ενώσεις από κοινού με τους πολίτες της Δανίας δεν υποκύπτουν στους εκφοβισμούς και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται χωρίς φόβο, το δικαίωμα του ελεύθερου και ανοιχτού διαλόγου», δήλωσε ο Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, Πρόεδρος της ΕΟΔ.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ