1

Η ΕΣΗΕΑ ΖΗΤΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

Επιδίωξη των επιχειρήσεων ενημέρωσης και της κυβερνητικής εξουσίας αποτελεί ο ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης.

Τα ΜΜΕ, δημόσια και ιδιωτικά, αναπαράγουν και προωθούν ιδεολογικά και επικοινωνιακά πρότυπα, υπονομεύοντας το δικαίωμα στην ενημέρωση, ενώ, ταυτόχρονα, επιτείνουν τα σημερινά κοινωνικά αδιέξοδα.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρηματικοί όμιλοι, κέντρα εξουσίας και δίκτυα ενημέρωσης επιδίδονται με όρους εμπορευματοποίησης σε χειραγώγηση της ενημέρωσης με στόχο το μοίρασμα του πλούτου και τον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η δημόσια καταγγελία του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου σήμερα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για λογοκρισία από την ΕΡΤ στην εκπομπή του, αναδεικνύει συμπεριφορές, που εκτός από τη διοίκηση της ΕΡΤ, εμπλέκουν και την Κυβέρνηση. Ο υπουργός Επικρατείας και η διοίκηση της ΕΡΤ, οφείλουν να δώσουν για την απαράδεκτη αυτή στάση τους αμέσως εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό, ενόψει, μάλιστα, και της συζήτησης σχετικών επερωτήσεων στο Κοινοβούλιο.

Στη περίπτωση της υπόθεσης Κούλογλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης ζητεί να ανακληθεί η απόφαση και να συνεχιστεί η μετάδοση, χωρίς καμία περικοπή, των ρεπορτάζ του συναδέλφου.