1

Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Για λογαριασμό της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας στείλω μήνυμα συμπαράστασης στην επικείμενη απεργία της 9ης Απριλίου, με αίτημα την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων για όλους τους δημοσιογράφους.

Όπως γνωρίζετε καλά, μόλις έκλεισε ο κύκλος ενός πολύμηνου αγώνα με κύριο αίτημα την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων για όλους τους δημοσιογράφους. Επί 18 ολόκληρους μήνες αγωνιζόμασταν και διαπραγματευόμασταν με τους Ιταλούς εκδότες για να φτάσουμε στην υπογραφή των συμβάσεων, στις 24 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι, κατέβηκαν επανειλημμένα σε απεργία, μετά από απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μας.

Ο αγώνας για τα κοινωνικά δικαιώματα και την επαγγελματική καταξίωση των δημοσιογράφων αποτελεί ζωτικό στοιχείο για τη διασφάλιση της ποιότητας της πληροφορίας, της διαφάνειας στις σχέσεις μεταξύ εκδοτών και προσωπικού σύνταξης, της ανεξαρτησίας των συντακτών.

Γι αυτό και η Ομοσπονδία Ιταλικού Τύπου στέλνει τις θερμότερες ευχές της και προσφέρει ηθική υποστήριξη στην επικείμενη διαπραγμάτευση. Καλή τύχη

 

Paolo Serventi Longhi
Γενικός Γραμματεύς