1

Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ Ρ/Σ “FLASH” ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Επιχείρηση κατάργησης της μισθωτής εργασίας των δημοσιογράφων με μαθητευόμενους είναι σε εξέλιξη στον Ρ/Σ « FLASH », ώστε η ιδιοκτησία να καθιερώσει φθηνή και ανασφάλιστη εργασία με πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σπουδαστών του τμήματος ΜΜΕ του Παντείου Πανεπιστημίου εφαρμόζοντας νέα ήθη στην ενημέρωση.

Το σχέδιο αυτό της εργοδοσίας, που αποσκοπεί και σε νέες απολύσεις πέραν από τις 52, που έχουν ήδη γίνει στον Ρ/Σ « FLASH », «βγήκε στον αέρα» σε εκπομπή το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011 στις 7μ.μ. Στη συγκεκριμένη εκπομπή μεταδόθηκε ο απίστευτος διάλογος της παρουσιάστριας με σπουδάστριες ότι καθηγητές του Παντείου πληροφορούν τους φοιτητές ότι είναι η εποχή, που θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο «ξεσκαρτάρισμα» στις επιχειρήσεις ΜΜΕ. Επίσης, τόσο η ιδιοκτησία όσο και οι καθηγητές συμφωνούν ότι τώρα θα δημιουργηθούν «ευκαιρίες» με τις απολύσεις, αφού θα περισσεύουν θέσεις φθηνής εργασίας για εκπαιδευόμενους.

Είναι θλιβερό ότι η υπονόμευση του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού και η υποβάθμιση του δημοσιογραφικού προϊόντος καθόλου δεν απασχολούν την ιδιοκτησία, ούτε βέβαια, όπως φαίνεται, και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει κατηγορηματικά προς την ιδιοκτησία και τη διεύθυνση του Ρ/Σ « FLASH » ότι τα σχέδια τους, με πρόσχημα την κρίση, για Μ.Μ.Ε. χωρίς δημοσιογράφους, δεν θα περάσουν και καλούμε, επίσης, το Τμήμα ΜΜΕ του Παντείου να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ