1

Η ΕΣΗΕΑ για την αποτρόπαιη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας ενώνει την φωνή του με την παγκόσμια κοινή γνώμη και καταδικάζει την αποτρόπαιη δολοφονία του Αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ.
Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (Δ.Ο.Δ.) και η ΕΣΗΕΑ καλούν τη διεθνή κοινότητα να λάβει, επιτέλους, μέτρα που θα αποτρέπουν τις ακραίες και απεχθείς πράξεις των τζιχαντιστών, των οποίων η αγριότητα και ο σαδισμός ξεπερνούν κάθε φαντασία.
Τώρα αμέσως, επιβάλλεται η ανάληψη δράσης για την προστασία των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Πρέπει να σταματήσουμε τον εχθρό που με τη θηριωδία του και τα εγκλήματά του, στρέφεται εναντίον της ανθρωπότητας. Πρόκειται για εγκληματίες που σκοτώνουν εκείνους που με μεγάλο θάρρος προσπαθούν να περιγράψουν τα γεγονότα στα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη μας.
Τα βίντεο των τζιχαντιστών έχουν σκοπό να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους και να τους αποτρέψουν από την περιγραφή των γεγονότων και των εγκλημάτων τους. Σκοτώνοντας αυτούς τους ηρωικούς εργαζόμενους, διαπράττουν ένα τεράστιο έγκλημα κατά του πολιτισμού. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι από την αρχή του χρόνου εβδομήντα εννέα δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν χάσει τη ζωή τους, πιστοί στο καθήκον τους να μεταδώσουν την είδηση.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ