1

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καταγγέλλει με τον πλέον έντονο τρόπο το απαράδεκτο φαινόμενο της κατάφορης παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας από τις εφημερίδες “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ”, “ΑΥΡΙΑΝΗ”, “ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ”, “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ”, “ΕΞΟΥΣΙΑ”, “Ο ΛΟΓΟΣ” και “ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ”.

Οι διατάξεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που ισχύουν παραβιάζονται κατά τρόπο συστηματικό, αποδοχές δεν καταβάλλονται έγκαιρα ή και καθόλου, δεν καταβάλλονται οι εισφορές στα ασφαλιστικά Ταμεία και δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας. Ειδικά για τις εφημερίδες “ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ” και “ΑΥΡΙΑΝΗ” η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων – μελών της που επιχειρείται απροκάλυπτα ή με “νομικίστικα τεχνάσματα”.

Κατήγγειλε στην Ε.Ι.Η.Ε.Α. την αντισυμβατική στάση των παραπάνω μελών της και στην Επιθεώρηση Εργασίας τη μη εφαρμογή των νόμων της εργατικής νομοθεσίας και των όρων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το Δ.Σ. καλεί την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο διαμορφούμενο στις εφημερίδες αυτές καθεστώς αυθαιρεσίας και παρανομίας.