1

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΕΡΤ να μην ανανεώσει τη σύμβαση της Δήμητρας Σέκη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ως αντεργατική και ανάλγητη την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να μην ανανεώσει τη σύμβαση της χαμηλοαμειβόμενης δημοσιογράφου Δήμητρας Σέκη. Η συνάδελφος ενημερώθηκε ότι χάνει τη δουλειά της την ίδια ώρα που, μόνο στη συνεδρίασή της 14ης Δεκεμβρίου, το Δ.Σ. ανανέωσε 287 συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η στοχοποίηση της συναδέλφου είναι απαράδεκτη και την καταδικάζουμε με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς, στα πέντε χρόνια που εργάζεται στην ΕΡΤ, έχει καταγραφεί ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η εργατικότητα της.

Καλούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ να επαναπροσλάβει τη συνάδελφο και να σταματήσει να καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες με αθρόες προσλήψεις εργαζομένων μέσω συμβάσεων έργου ορισμένου χρόνου αλλά και εργολαβίες. Ζητούμε τα όποια κενά να καλύπτονται με θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα στηρίξει τη συνάδελφο, όπως και κάθε συνάδελφο που αδικείται, αξιοποιώντας κάθε συνδικαλιστικό όπλο, σε περίπτωση που η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αναθεωρήσει την απόφασή της.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ