1

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦ. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” για την απόφασή της να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσιογράφων, που εργάζονται σε αυτήν.
Ήδη η πρώτη απόλυση είναι γεγονός, ενώ κατά δήλωση των διευθυντικών στελεχών της εταιρείας ακολουθούν και άλλες. Η συνάδελφος Ελευθερία Τράϊου μετά από 16 χρόνια προσφοράς στην εφημερίδα ανταμείφθηκε με την απόλυσή της. Παρά δε τις επίμονες προσπάθειες, που καταβλήθηκαν από την πλευρά του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, η ιδιοκτησία της εφημερίδας αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπενθυμίζοντας ότι ο σεβασμός στην ενημέρωση απαιτεί πρωτίστως σεβασμό στους ανθρώπους που την υπηρετούν, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μείνει απλός θεατής των γεγονότων. Δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αντιταχθεί στο κλίμα φοβίας και ανασφάλειας, το οποίο δημιουργείται από την προαναγγελία και άλλων απολύσεων και θα περιφρουρήσει τα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων και πριν απ’ όλα το δικαίωμά τους στην εργασία.
Γι’ αυτό σε μια πρώτη αντίδραση για όλα τα παραπάνω, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων και -σε συνεργασία με τις αδελφές Ενώσεις του Τύπου- όλων των εργαζομένων στην εφημερίδα “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ζητώντας:
· Την άμεση ανάκληση της απολύσεως της συναδέλφου.
· Το πάγωμα των απολύσεων που προαναγγέλθηκαν.
· Την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας σε συνέλευση αύριο στις 11 το πρωί στα γραφεία της Ενώσεως, Ακαδημίας 20 για την καλύτερη οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα κηρυχθούν αμέσως και θα επαναλαμβάνονται κάθε φορά που η εργοδοσία θα επιχειρεί νέες απολύσεις.