1

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΣΕ ΣΤΟΝ Τ/Σ “ALPHA”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας του Τ/Σ «ALPHA», η οποία στοχεύοντας στη φαλκίδευση της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των δημοσιογράφων, αλλά και στην υπονόμευση του συνδικαλιστικού δικαιώματος επιθυμεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Επιδιώκει, έτσι, να δημιουργήσει έναν απεργοσπαστικό μηχανισμό ενάντια στις διεκδικητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θεωρεί μονόδρομο την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, η οποία είναι η μόνη που διαφυλάσσει τα εργασιακά δικαιώματα, και καλεί την εργοδοσία του Τ/Σ «ALPHA» να σταματήσει κάθε προσπάθεια δημιουργίας επιχειρησιακού σωματείου.

Τέλος, καλεί την εργοδοσία του Τ/Σ «ALPHA» να πάψει να ασκεί ψυχολογική βία στους εργαζόμενους, επιτείνοντας το αίσθημα ανασφάλειας για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στην αντίθετη περίπτωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα χρησιμοποιήσει κάθε δικαστικό και νόμιμο μέσο, που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να διασφαλίσει τα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Καθιστούμε σαφές προς οποιονδήποτε ότι τα Σωματεία επ’ ουδενί δεν θα συναινέσουμε στην επιχειρούμενη κατάργηση των ΣΣΕ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ