1

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο τις πρόσφατες συλλήψεις από την τουρκική αστυνομία συνολικά 23 πολιτών, ανάμεσα στους οποίους και πέντε δημοσιογράφοι.
Πρόκειται για τους Ibrahim Cicek, αρχισυντάκτη της προοδευτικής τουρκικής εφημερίδας Atilim, Sedat Senoglu, βοηθό αρχισυντάκτη, Ziya Ulusoy, πρώην αρχισυντάκτη, Bayram Namaz, δημοσιογράφο και Fusun Erdogan, συντονιστή του Ανεξάρτητου Ραδιοσταθμού Ozgur.
Με την κατηγορία της συμμετοχής σε “εκτός νόμου κομμουνιστική οργάνωση”, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αρχηγείο της “Αντιτρομοκρατικής Αστυνομίας” της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είναι γνωστό ως κέντρο βασανιστηρίων, με καταγγελίες δεκάδων περιπτώσεων βασανισμού και δολοφονιών στο παρελθόν.
Το γεγονός ότι δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση από τις τουρκικές αρχές δημιουργεί ανησυχία ακόμη και για την ίδια τη ζωή των κρατουμένων.
Οι Αθηναίοι Δημοσιογράφοι ενώνουν τη φωνή τους με τις δημοκρατικές δυνάμεις όλου του κόσμου και καλούν τις τουρκικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τους 23 συλληφθέντες δημοσιογράφους και πολίτες.
Καλούν την κυβέρνηση της Τουρκίας να θέσει τέρμα στην αδιέξοδη πολιτική των διώξεων, των φυλακίσεων και των βασανισμών αθώων πολιτών. Να προασπίσει με προσήλωση τα ατομικά δικαιώματα, την πολυφωνία, την ελευθεροτυπία, όλα τα δικαιώματα των ανθρώπων του μόχθου για την ενημέρωση στη γειτονική χώρα.