1

ΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. “ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ”

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ μπροστά στην αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», κηρύσσουν 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 21 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, 22 Φεβρουαρίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς και τους τεχνικούς, οι οποίοι εργάζονται στην εφημερίδα.

Η ιδιοκτησία της εφημερίδας είχε υποσχεθεί ότι θα υπογράψει άμεσα συμβάσεις εργασίας με τους συναδέλφους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ», σύμφωνα με τους όρους αμοιβής και εργασίας των ΣΣΕ. Παρά τις διαβεβαιώσεις της αρνείται την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να βρίσκονται υπό καθεστώς αβεβαιότητας, χωρίς να γνωρίζουν ούτε το ακριβές ποσό των αποδοχών τους ούτε τους όρους εργασίας τους. Επιπλέον, μέχρι και σήμερα, δεν εξοφλεί τις δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων στην εφημερίδα, ενώ εντελώς αυθαίρετα δηλώνει ότι θα «απομακρύνει» πέντε συναδέλφους – συντάκτες.

Οι Ενώσεις ζητούν:

  • Την άμεση υπογραφή συμβάσεων εργασίας με τους συναδέλφους.
  • Την πλήρη εφαρμογή των οικείων ΣΣΕ.
  • Την τήρηση των κανόνων της εργατικής νομοθεσίας, και την εν γένει εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων της ιδιοκτησίας προς τους εργαζομένους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς.
  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων οφειλών σε όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ