1

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΒΕΛΛΙΔΗ

Η κυκλοφορία της “ΝΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ”, παρά την ύπαρξη σχετικής δικαστικής απαγόρευσης, κλιμακώνει την προσπάθεια καταδολίευσης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης “Ι.Κ. Βελλίδης – Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βορείου Ελλάδος”, η οποία έχει τεθεί υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Η παρουσία όμως, του επί της Δικαιοσύνης Υπουργού κ. Ε. Γιαννόπουλου στην πανηγυρική εκδήλωση που έλαβε χώρα για την έκδοση της εφημερίδας και στη δεξίωση που ακολούθησε και οι φιλόφρονες λόγοι που απηύθυνε προς την αποκλειστικά υπεύθυνη για το κατάντημα της επιχείρησης της Α.Ε. “Ι.Κ. Βελλίδης – Δημοσιογραφικός Οργανισμός Βορείου Ελλάδος” και πρωταγωνίστρια του σκανδάλου κ. Αικ. Βελλίδη, δίνουν άλλες διαστάσεις στην υπόθεση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρέβλεψε το γεγονός ότι υπήρχε δικαστική απαγόρευση της έκδοσης της εφημερίδας μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και ουσιαστικά έριξε το βάρος του υπέρ της μίας πλευράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. είναι υποχρεωμένο να διαμαρτυρηθεί κατά τον πιο έντονο τρόπο για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Επισημαίνει ιδιαίτερα το γεγονός, ότι η στάση που τήρησε ο Υπουργός της Δικαιοσύνης δημιουργεί μείζον θέμα για την κυβέρνηση, η οποία εμφανίζεται να εμπλέκεται σε εκδοτικά παιχνίδια, με θύματα τους θεσμούς, το κύρος της δικαιοσύνης, αλλά βεβαίως και τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ασφαλιστικά του Ταμεία.