1

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ Ρ/Σ SENTRA FM

Η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού “ SENTRA FM 103,3” (Όμιλος Μπόμπολα) μέσα σε διάστημα δέκα ημερών, απέλυσε εντελώς παράνομα και καταχρηστικά ολόκληρο το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού, αφήνοντας στο δρόμο 52 συναδέλφους μας!

Η αρχή αυτού του «μπαράζ» απολύσεων έγινε στις 14 Ιουνίου, μόλις τρεις μέρες μετά την τριμερή συνάντηση με τον τότε Υπουργό Εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη και αφορούσε τρεις συναδέλφους, δύο αμειβόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ) και έναν «μαθητευόμενο».

Η συνέχεια δόθηκε στις 20 Ιουνίου, όταν απολύθηκαν 45 δημοσιογράφοι, οι οποίοι καταχρηστικά αμείβονταν με ΔΠΥ. Η εργοδοσία του σταθμού επικαλέσθηκε ως λόγο για την απόλυσή τους τη συνεχιζόμενη απεργία των τεχνικών. Παράλληλα, τεχνηέντως προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, συντηρώντας την ελπίδα τους για εργασία, δίνοντας ασαφείς και αόριστες υποσχέσεις για ενδεχόμενο επαναπροσλήψεων σε περίπτωση λήξης της απεργίας των τεχνικών και επαναλειτουργίας του σταθμού!

Στις απολύσεις αυτές των 48 δημοσιογράφων προστέθηκαν χθες, 21 Ιουνίου, και οι τέσσερις απολύσεις των συναδέλφων ενταγμένων στο μισθολόγιο, μεταξύ των οποίων και του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, κ. Νίκου Ζαμπάρα!

Ο Όμιλος Μπόμπολα προκειμένου να κάμψει τους εργαζόμενους για να δεχθούν μειώσεις μισθών, απολύσεις και εντατικοποίηση της εργασίας τους, εκβιάζει προκλητικά με την απόλυση όλων των δημοσιογράφων. Στο μεταξύ, άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της εργοδότριας εταιρείας για το τι μέλλει γενέσθαι με το ραδιοφωνικό σταθμό, που εξακολουθεί να έχει χαρακτήρα ενημερωτικό, καθώς και με το μέλλον των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης καταγγέλλει την εργοδοσία του Ρ/Σ “ SENTRA FM 103,3” (Όμιλος Μπόμπολα) και την καλεί να ανακαλέσει αμέσως τις απολύσεις. Δηλώνει, δε, ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων, που έχασαν εντελώς άδικα την εργασία τους και ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προασπίσει τα δικαιώματά τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ